28 באפריל 2025 18:13
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter

הגדרה מחדש של אנטישמיות Facebook

פייסבוק היה לאמץ את ההגדרה של אנטישמיות, זה יהיה מזיק לחופש הדיבור.

Ι

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter

עם 2.7 מיליארד המשתמשים שלה, Facebook הוא פלטפורמת המדיה החברתית הגדולה והמשפיעה ביותר בעולם. לכן, זה לא מפתיע שארגונים ציוניים ימניים זיהו את זה כפלטפורמה מרכזית לקידום סדר היום שלהם.

לפני כמה שנים, למשל, המשרד הישראלי לענייני אסטרטגיות לצד סטודנטים מצה "ל, אוניברסיטה ישראלית בהרצליה, סייעה ליצור ACT.IL" קהילה מקוונת שתפעל על מנת לקדם השפעה חיובית על דעת הקהל הבינלאומית כלפי מדינת ישראל באמצעות פלטפורמות מדיה חברתית". ACT.IL הקים צבא של טרולים ואז פיתח אפליקציה כדי להפוך את עבודתם ליעילה יותר על ידי תיאום דיווח המוני של הודעות Facebook קריטיות של ישראל.

המשך לקרוא
לשעבר Cambridge Analytica ראש אסר מניהול חברות בבריטניה
"טיקטוק בבעלות סינית" מבקש מאתנו, השופט, לחסום את איסור ההורדה של טראמפ.
יצרני סוללות אסיאתיות מנוצלות על ידי תוכניותיו של טסלה לקצץ עלויות.
"אתגרים גדולים" יו " ר Huawei אומר לנו סנקציות פוגעות
עד מהרה התברר ששום צבא של טרולים לא יכול להתמודד עם ניטור כמות עצומה של תוכן Facebook. לכן ארגונים ציוניים ימניים החלו לאחרונה ללחוץ על Facebook לכלול ביקורת על ישראל כחלק מההגדרה של נאום שנאה משלה. מטרתם, במילים אחרות, היא לאלץ את Facebook לשנות את האלגוריתמים בהם הוא משתמש כדי לזהות את נאום השנאה כך שהאלגוריתמים של החברה יסירו אוטומטית כל ביקורת על ישראל מהפלטפורמה. אלגוריתמים, הם הבינו, יעילים יותר מטרולים.

הקמפיין
עובד בשיתוף פעולה הדוק עם ממשלת ישראל בקיץ האחרון, קבוצת שתדלנות פרו-ישראל השיק את הקמפיין החדש לאחר שקיבל מימון מהנדבן הימני אדם מילשטיין.

ביולי, אוריט פארקש-הקוהן, שר האסטרטגיות של ישראל, פרסם מאמר ב-newsweek המפציר בחברות מדיה חברתית לעקור את הנגיף האנטישמי על ידי אימוץ מלא של ברית זכרות השואה הבינלאומית(IHRA) העוסקת בהגדרת האנטישמיות.

Facebook, facebook, לאחר כמה שבועות, ב-7 באוגוסט, 120 ארגונים המייצגים את "מי הוא מי" של קבוצות ציוניות ימניות שלחו מכתב למועצת המנהלים של פייסבוק, וקראו להם לאמץ באופן מלא את האיהרה כ "אבן הפינה של מדיניות נאום השנאה של פייסבוק בנוגע לאנטישמיות".

הגדרה זו, שאומצה או אושרה בתפקיד רשמי כלשהו על ידי יותר מ-30 מדינות, כוללת 11 דוגמאות של אנטישמיות, שחלקן כוללות ביקורת על ישראל. זה רק הביטוי הברור האחרון של איך כל ביקורת של ממשלת ישראל והפוליטיקה שלה עכשיו מניח את הכתם של אנטישמיות.

יש, כדי להיות בטוח, כמה אירוניה כאן. מבחינה היסטורית, המאבק נגד האנטישמיות ביקש לקדם את הזכויות השוות ושחרורם של היהודים. עם זאת, בהגדרת IHRA אלה שמדברים נגד השעבוד של פלסטינים נקראים אנטישמים.

פרסומת
לכן, במקום לאפשר את המאבק נגד אלה שרוצים לדכא, לשלוט ולהשמיד יהודים, ההגדרה החדשה של אנטישמיות באה אחרי אלה שרוצים לקחת חלק במאבק לשחרור משלטון הקולוניאלי. בדרך זו, כפי שג ' ודית באטלר ציינה, "תשוקה לצדק שינתה את שמה לאנטישמיות".

עם זאת, האנשים שמאחורי הקמפיין הזה לא מעוניינים באירוניה ולא בצדק, ובוודאי לא בצדק עבור הפלסטינים. כפי שלארה פרידמן, נשיאת הקרן לשלום המזרח התיכון, שכתבה חשיפה על קמפיין Facebook לזרמים היהודים, ציינה, מכתבם לדירקטוריון "מייצג את החזית האחרונה בקרב להשתמש בהגדרת IHRA כדי להוציא באופן רשמי את הביקורת על ישראל מגבולות השיח המקובל".

Facebook מגיב
נראה שלמערכה הייתה השפעה עצומה. ארבעה ימים לאחר קבלת המכתב מארגונים ציוניים, גיא רוזן, סגן נשיא Facebook ליושרה, הודיע כי הארגון עידכן את מדיניות נאום השנאה שלו לקחת בחשבון סוגים מסוימים של דיבור שנאה משתמע, כגון "סטריאוטיפים על אנשים יהודים ששולטים בעולם".

Facebook, facebook 's vice president of content policy, שלח מכתב לחתומים, ציין כי החברה "מסתמכת על הרוח והטקסט של IHRA", ועל פי מדיניות פייסבוק, מתייחסים ליהודים ולישראלים כאל"מאפיינים מוגנים".

שריל סנדברג, מנהלת התפעול הראשית Facebook, אפילו כתבה פתק אישי למילשטיין, שמימן את הקמפיין. היא הבטיחה לו כי ההגדרה IHRA כבר "לא יסולא בפז-הן בידע הגישה שלנו, וכנקודה של כניסה לדיונים מדיניות גלויה עם ארגונים כמו שלך".

עם זאת, נראה שהחברה עדיין מסרבת לאמץ את החלקים של ההגדרה שקשורים לישראל, וזה לא מקרי שבתגובות Facebook הם מזכירים רק נאום שנאה כלפי יהודים.

פרידמן מהקרן לשלום במזרח התיכון מצטט את פיטר סטרן, Facebook official, אשר שלושה חודשים לפני תחילת הקמפיין נטען כי: "אנחנו לא מאפשרים לאנשים להצהיר הצהרות שנואות מסוימות נגד אנשים". אם ההתמקדות הופכת למדינה, מוסד, פילוסופיה, אז אנחנו מאפשרים לאנשים להביע את עצמם באופן חופשי יותר, כי אנחנו חושבים שזה חלק חשוב של דיאלוג פוליטי … וכי יש מרכיב לגיטימי חשוב לזה. אז אנחנו מאפשרים לאנשים לבקר את מדינת ישראל, כמו גם ארצות הברית ומדינות אחרות.”

בציוץ בתגובה למכתבו של סנדברג, הבהיר מילשטיין כי הקמפיין ימשיך: "אנו מצפים לעבוד עם @ Facebook כדי להבטיח כי האנטישמיות תימחק מהפלטפורמה וההגדרה שפועלת על # IHRA מאומצת באופן מלא על ידי הארגון שלכם.”

בצד השני של הספקטרום הפוליטי, קבוצה של מלומדים (כולל אותי) המתמחה באנטישמיות, בהיסטוריה היהודית והשואה, והקונפליקט הישראלי-פלסטיני כתב Facebook על הסכנות באימוץ ההגדרה של האיהרה.

בזמן שדחפנו את מארק צוקרברג "להילחם בכל צורות שנאתו Facebook", קראנו לו להימנע מ"אימוץ והגדרה פוליטית של אנטישמיות פלסטינית, אשר הוכרזה כנשק לערער על חופש הביטוי, על מנת להגן על ממשלת ישראל ועל השתיקה התומכים".

הצפיות מבוטאות במאמר זה הן של המחבר והן לא בהכרח משקפות את עמדתו של אל-ג ' זירה.

שיתוף
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

כתבות דומות

הגדרה מחדש של אנטישמיות Facebook

עם 2.7 מיליארד המשתמשים שלה, Facebook הוא פלטפורמת המדיה החברתית הגדולה והמשפיעה ביותר בעולם. לכן, זה לא מפתיע שארגונים ציוניים ימניים זיהו את זה כפלטפורמה